Henry James

Skruen strammes

Beluisteren in app
En unge præstedatter ankommer til et idyllisk engelsk landsted for at tiltræde stillingen som guvernante for de to forældreløse børn Miles og Flora. Godset tilhører børnenes onkel, en travl forretningsmand fra London, hvis eneste krav er han ikke bliver forstyrret.

Den unge guvernante indser dog snart, at det netop er forstyrrelser godset myldrer med. Hun begynder at se to mystiske, tavse skikkelser rundt om på området, og samtidig viser de to børn, som ellers har været de rene engle, pludselig tegn på andre, mere ubehagelige sider.

Sammen med uhyggen kommer også tvivlen snigende. For kan hun stole på sine indtryk, eller er de i virkeligheden indbildning – udslag af hendes ensomme situation og stadig mere nervøse tilstand? Den store amerikanske forfatter Henry James skabte med Skruen strammes et af sine mest berømte og diskuterede værker, en raffineret psykologisk fortælling, der både som gys og som litteratur befinder sig i en klasse for sig.

Bogen foreligger her i en ny oversættelse.

"En pragtfuld, uhyggelig og giftig lille fortælling" - OSCAR WILDE

Bogen henvender sig til læsere af romaner fra 1800-tallets England, som dog skal være forberedt på et gys. Holder man af en god gyserhistorie, skal man ikke lade sig afskrække af romanens alder … Bogen har en helt bestemt stemning, som man drages ind i, og meget af gyset ligger i det usagte og antydede. Bestemt værd at læse. Rikke Bruun, lektør.
5:01:17

Impressies

Michael John Jørgensen
Michael John Jørgensendeelde een impressie3 maanden geleden

lort. hiver efter vejret så højt at det er for slemt. skidt.

Tom Thygesen Daugaard
Tom Thygesen Daugaarddeelde een impressie4 maanden geleden
👍De moeite van het lezen waard

Open de app en luister

Bookmate biedt nu audioboeken! We hebben stapels waarnaar je kunt luisteren, maar op dit moment kan dat alleen via onze apps op je telefoon of tablet.

Skruen strammes, Henry James
Skruen strammes
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Sleep je bestanden hiernaartoe (maximaal 5 per keer)