Jakob Holm

Meningen med det hele

Beluisteren in app
Med de eksistentialistiske tænkere ved hånden undersøger forfatter og litterat Jakob Holm hvordan vi frigører os fra præstationskulturen og bliver bedre til at leve, elske og dø.

Lykke er en vidunderlig følelse, som vi ofte stræber efter at opnå. Tilstanden er dog så flygtig. Tilbage står store spørgsmål som: Hvordan skal jeg forvalte min enorme frihed? Hvordan bliver jeg bedre til at tage ansvar for mit liv, og hvordan undgår jeg at leve efter andres forskrifter?

Tidens udviklingskrav, positivitetstyranni og lykkeindustri fremmer synet på mennesket som en præstationsmaskine. Men mennesket er andet og mere end det; det er et åndeligt, meningssøgende og lidenskabeligt væsen. Det er på tide at søge inspiration hos filosoffer, forfattere og filmmagere, der alle har et mellemværende med menneskelivets grundvilkår.

Der er hjælp at hente hos efterkrigstidens livsfilosofiske eksistentialister: Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og Albert Camus. Før dem: Søren Kierkegaard og Nietzsche. Forfatteren introducerer væsentlige temaer og begreber samt værker fra eksistentialismens brede tradition og giver læseren redskaber til at gå i krig med tilværelsens fundamentale spørgsmål. Hvad er egentlig meningen med det hele?

Det er aldrig for sent. Velkommen til et liv med modige og radikale valg.

JAKOB HOLM (f. 1973) er litterat og har bl.a. undervist på The University of Texas. Bor og arbejder nu i London.
8:18:26
Uitgeverij
Lytteratur

Impressies

Lisa Bisgaard
Lisa Bisgaarddeelde een impressie2 maanden geleden
👍De moeite van het lezen waard
💡Heel leerzaam

Fantastisk livsklog bog spækket med filosofiske anskuelser og opfordringer til at gå ud i livet og handle. Jeg skal helt sikkert læse den igen. Jeg tror, at man vil få noget forskelligt ud af den, afhængigt af hvor i livet man er.

Karin Liltorp
Karin Liltorpdeelde een impressievorig jaar
👍De moeite van het lezen waard

Har allerede lyttet til den to gange- og gør det nok igen. Meget tankevækkende! Desuden gode analyser af andre bøger, som har inspireret mig til læsning af bøger, jeg ellers ikke ville have valgt.

Torben Steen Nielsen
Torben Steen Nielsendeelde een impressie2 jaar geleden
👍De moeite van het lezen waard
💡Heel leerzaam
🚀Verslavend

Fantastisk fortælling, der sætter sindet og tankerne i gang. En klar genlytter, bare for at få det meste med

Open de app en luister

Bookmate biedt nu audioboeken! We hebben stapels waarnaar je kunt luisteren, maar op dit moment kan dat alleen via onze apps op je telefoon of tablet.

Meningen med det hele, Jakob Holm
Meningen med det hele
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Sleep je bestanden hiernaartoe (maximaal 5 per keer)