Åsa Larsson

Blodskyld

Lezen
Det er sensommer og næsten to år siden, at mordet på den religiøse leder Viktor Strandgård tvang Rebecka Martinsson tilbage til Kiruna, hendes fødeby nord for polarcirklen. Nu er hun sygemeldt fra jobbet som jurist i Stockholm og har svært ved at huske de voldsomme begivenheder fra dengang.

Politinspektør Anna-Maria Mella efterforsker mordet på præsten Mildred Nilsson, en provokatør, der var på kant med sine arbejdsgivere i kirken, med jagtklubben og med langt de fleste mænd i byen. Lighederne med mordet på Viktor Strandgård er så slående, at politiet leder efter en copycat. Sporene er ved at blive kolde, men i landsbyen Poikkijärvi, hvor præsten boede, brænder sandheden lige under overfladen. Jorden må snart afsløre sin blodskyld, for den kan ikke længere skjule de dræbte.

"Åsa Larsson kan spinde en gobelin af plot, der gør Blodskyld spændende fra første til sidste side — endda i et sprog, der med rette sammenlignes med Kerstin Ekmans."
Tabita Wulff, Ugebladet Søndag

«Det er en fremragende to'er, som svenske Åsa Larsson har skrevet efter debutsuccesen 'Solstorm'.»
Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende

«Barsk, spændende, følsom og voldsomt godt beskrivende.»
René Simmel, Ekstra Bladet
350 afgedrukte pagina’s
Oorspronkelijke uitgave
2012
Uitgeverij
Modtryk

Impressies

Linda Kolling Pedersen
Linda Kolling Pedersendeelde een impressievorig jaar
👍De moeite van het lezen waard
🎯De moeite waard

Jeg synes dette er en meget velskrevet krimi. Plottet er fint - og ikke så “fantastisk” at man ikke har mulighed for at gætte med. Vil helt klart læse flere af denne forfatter.

Henrik Steen Rasmussen
Henrik Steen Rasmussendeelde een impressievorig jaar
👍De moeite van het lezen waard

Jens Holstein
Jens Holsteindeelde een impressievorig jaar
🙈Boeien van begin tot eind

Citaten

Sussie Hyldmar
Sussie Hyldmarciteerde uit5 maanden geleden
være bisidder samt assistere. På den måde fik man en fod indenfor i de store retssager, der havde mediernes bevågenhed. I denne periode var der tale om to gruppevoldtægter, et rovmord og en bestikkelsesskandale.
Ledelsen foreslog, at hun fortsatte med at møde op i retten, selv mens hun var sygemeldt. Det skete jo ikke så tit. Og det var en god måde at holde kontakten med jobbet ved lige på. Og hun behøvede ikke forberede sig. Bare være bisidder. Men kun hvis hun havde lyst, naturligvis.
Hun var gået med til det, da hun ikke mente, hun havde noget valg. Hun havde gjort firmaet til skamme, skaffet dem en erstatningssag på halsen og mistet en klient. Det var umuligt at sige nej. Hun stod i gæld til dem og nikkede og smilede.
De dage, hvor hun skulle møde i retten, fik hun i det mindste halet sig op af sengen. Almindeligvis var det de tiltalte, der først tiltrak sig nævningenes og dommerens blik, men nu var hun cirkussets store trækplaster. Hun fæstede blikket på bordet foran sig og lod dem glo. Forbrydere, dommere, anklagere, nævninge. Hun kunne næsten høre deres tanker: “Nå, så dér er hun …”
Nu var hun nået frem til gårdspladsen uden for herregården. Her var græsset pludselig grønt og frisk. Sprinkleren måtte have kørt på højtryk i den
Kaj Kristensen
Kaj Kristensenciteerde uit2 jaar geleden
For nu går Herren ud af sin bolig
Kristian Brogaard
Kristian Brogaardciteerde uit3 jaar geleden
Hun vil gå i sauna og tage en dukkert i elven bagefter. Hun ved, hvordan det vil føles. Koldt vand, skarpe sten under fødderne. Den tunge vejrtrækning, lige når man har kastet sig ud i det, de hurtige svømmetag udad. Og den uforklarlige følelse af at være ét med alle sine aldre. Hun har taget en dukkert der, svømmet der, som seksårig, tiårig, trettenårig – helt til hun flyttede fra byen. Det er de samme store sten, den samme bred. Samme kølige efterårsluft, der strømmer som en elv af luft oven over elven af vand. Det er som en russisk dukke, der endelig har fået samlet alle dele og kan skrue overdel og underdel sammen i forvisning om, at selv den mindste lille figur er trygt forvaret indenfor.

Op de boekenplanken

modtryk, Modtryk
Modtryk
modtryk
  • 392
  • 117
Ventende bøger, Trine Juhl Røn
Trine Juhl Røn
Ventende bøger
  • 345
  • 48
Nordisk krimi, Pia Sode
Pia Sode
Nordisk krimi
  • 20
  • 3
Krimi, Gårdejer John Skafgaard Vestre Jegbjerg v/John Skafsgaard
Gårdejer John Skafgaard Vestre Jegbjerg v/John Skafsgaard
Krimi
  • 3
  • 1
Læst, Jan Engborg Sørensen
Jan Engborg Sørensen
Læst
  • 60
fb2epub
Sleep je bestanden hiernaartoe (maximaal 5 per keer)