Bent Isager-Nielsen,Stine Bolther,Hans Petter Hougen

De 7 dødssynder

De 7 dødssynder er udgangspunktet for en række samtaler mellem retsmediciner Hans Petter Hougen og efterforsker Bent Isager-Nielsen. Hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab kan nemlig være med til at forklare, hvorfor nogle mennesker begår de værste forbrydelser.

Det er samtaler om ondskab, moral, liv og død — samlet af journalist og forfatter Stine Bolther. Og det er samtidig et unikt indblik i efterforskningsarbejdet bag en række spektakulære danske og udenlandske kriminalsager.

284 afgedrukte pagina’s
Oorspronkelijke uitgave
2018

Andere versies

Impressies

  Anne Louise Slyngborg Kronborgdeelde een impressie2 jaar geleden
  👎Overslaan

  Handler om gamle drabssager og lidt om deres privatliv og deres små filosofiske refleksioner omkring livet og døden.
  Jeg synes det virker søgt at få det til at passe med de 7 dødssynder - og jeg synes bestemt ikke det virker - det er snare forstyrrende.
  Jeg synes bogen er tynd og vil ikke anbefale den

  Mie Søndergaard Nielsendeelde een impressie3 jaar geleden
  👍De moeite van het lezen waard
  🚀Verslavend

  Camilla Søvig Eklanderdeelde een impressie3 jaar geleden
  👍De moeite van het lezen waard
  💀Eng
  🔮Verborgen diepten
  💡Heel leerzaam
  🎯De moeite waard
  🌴Mooi tussendoortje
  🚀Verslavend

Citaten

  Lykkeciteerde uit4 maanden geleden
  må have næret så dyb en foragt for den afdøde
  Lykkeciteerde uit4 maanden geleden
  og lykkeligt deres tilværelse.
  HP: Nogle befinder sig helt ude i den ende, hvor man påtager sig skylden for alt mellem himmel og jord og nærmest er en stor depression og undskyldning for sig selv. Og så er der dem i den anden ende, dem med bragende psykopatiske træk, der overhovedet ikke skænker deres medmennesker en tanke.
  B: Derfor kan man vel også af og til se nogle særlige skader på ofrene for visse gerningsmandstyper? I mange sager, hvor gerningsmanden efter drabet parterer liget eller brænder det af eller graver det ned, ser vi jo nogle næsten overskudsagtige mennesker, der tænker rationelt over problemerne. F.eks. ved at opdele et stort problem i mindre for at håndtere det. Tænke logisk og praktisk og gøre det, der er nødvendigt for ikke at komme til at stå til regnskab. Og uden at lade sig påvirke følelsesmæssigt af det. Det har jeg ofte tænkt over. Mange
  Lykkeciteerde uit4 maanden geleden
  forhold, inden noget er gået galt. I andre sager har de ingen respekt for den afdøde eller hader den pågældende, men det er jo også en slags følelser. I nogle af rockerdrabene ser man også direkte usømmelig omgang med lig. Hvor de f.eks. saver et lig i stykker. Der var en sag for år tilbage, hvor en rocker blev gravet op, gravstenen blev væltet og knust, kisten åbnet. De flåede hans rockersmykker og vesten af. Normalt ville man sige, det gør man da bare ikke. Men de må have næret så dyb en foragt for den afdøde, at der ingen grænser var. Hvis man er helt ligeglad, så er det ligesom det, nazisterne gjorde. De slog bare ihjel, for det var jo ikke rigtige mennesker ... Eller ved folkemord. Det ved du da alt om, Hans Petter, du har jo rejst i lande, hvor den slags har fundet sted?
  HP: Ja, lige nøjagtigt. Altså, hvis du har de her virkelig psykopatiske tendenser, så vil du ikke bruge tid og kræfter på at grave en eller anden op og fjerne

Op de boekenplanken

  Helene Juul Jensen
  Krimi
  • 902
  • 180
  Trine Labusz
  Autentiske beretninger
  • 12
  • 15
  Karen Louise Hørup Kiim
  Krimi e-bog
  • 140
  • 2
  Søren Gøbel
  Læselisten
  • 59
  • 2
fb2epub
Sleep je bestanden hiernaartoe (maximaal 5 per keer)